Ανακοίνωση – Καταγγελία

Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Για το νέο 25ευρω χαράτσωμα των ασθενών

Η κυβέρνηση ανελέητα προχωρά σε νέο χαράτσωμα των ασθενών , εξαναγκάζοντάς τους να πληρώνουν σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία 25 ευρώ από 1/1/2014. Χαρακτηρίζει μάλιστα το νέο χαράτσι ότι δεν είναι «τρομερό» και ότι είναι πράξη αλληλεγγύης.
Επίσης, προκειμένου να εφαρμόσει το νέο αντιλαϊκό μέτρο, ο υπουργός υγείας απειλεί με πειθαρχικά στους υγειονομικούς που καλούν τους ασθενείς να μην πληρώνουν το πεντάευρο στα εξωτερικά ιατρεία.
Απαντάμε λοιπόν στον κύριο Υπουργό και στην κυβέρνηση του:
Αφού δεν είναι και «τρομερό ποσό» το 25ευρω για στους μεροκαματιάρηδες των μισθών πείνας, ας πάει να το εισπράξει από αυτούς που έχουν θησαυρίσει από τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, που έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας πάει να τα εισπράξει δηλαδή από την εργοδοσία και τους μονοπωλιακούς ομίλους που λυμαίνονται την υγεία.
Πάει πολύ ο υπουργός υγείας και η κυβέρνηση να κάνουν μαθήματα αλληλεγγύης σε αυτούς που έχουν οδηγήσει και οδηγούν στην εξαθλίωση.
Οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις δεν πιάνουν τόπο στους υγειονομικούς.
Για στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους παρασκευαστές κ.ά, νόμος είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και όχι να είναι οι φοροεισπράκτορες του Υπουργείου υγείας.
Νόμος για τους υγειονομικούς είναι να υπερασπιστούν την υγεία του λαού από αυτούς που τη φθείρουν και την υποσκάπτουν, από αυτούς που την εμπορεύονται.
Καλούμε στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας να αψηφήσουν τις απειλές του Υπουργού και της κυβέρνησης.
Μέσα από την Γενική Συνέλευση στις 10 Οκτωβρίου 2013, οργανωμένα και μαζικά, να καταδικάσουμε την τρομοκρατία στους πολιτικής ηγεσίας. Να σταθούμε στο πλευρό των ασθενών, περιθάλποντάς τους, ανεξάρτητα αν έχουν να πληρώσουν ή όχι.
Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να είναι επιχειρήσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Οκτώβριος 2013