ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το γεγονός που συνέβη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου την 18/10/13 γύρω στις 9 το πρωί και αφορούσε το βάψιμο με σπρέι 2 καμερών και δηλώσεις που εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν το Σύλλογο Εργαζομένων περί μη δημοκρατικής λειτουργίας του δηλώνουμε τα εξής.
Όσο αναφορά το πρώτο ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ενέργεια. Κανείς εργαζόμενος μέλος του συλλόγου, ή της Διοίκησης αυτού, δεν έχει πάρει μέρος σε αυτή την ενέργεια ούτε ως δρών, ούτε ως υποκινητής. Θεωρούμε, ότι τέτοιες ενέργειες μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσουν και να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα που διέρχεται το νοσοκομείο Ρεθύμνου την παρούσα στιγμή και για τα οποία φυσικά οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη. Να δηλωθεί ότι σε σχέση με την τοποθέτηση καμερών ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει εκφράσει την αντίθεσή του από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα εντος των πλαισίων που ορίζει ο νομός έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες για την απεγκατάστασή τους.
Σε σχέση με το δεύτερο, δηλώνουμε ότι το ΔΣ συνεδριάζει τακτικά και φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για όποια απόφαση λαμβάνει. Οι εργαζόμενοι, όπως προβλέπει το καταστατικό, εάν έχουν αντιρρήσεις στην αποφάσεις του ΔΣ δεν έχουν παρά να τις εκφράσουν στις Γενικές Συνελεύσεις. Σημειωτέον δε, ότι Γενικές Συνελεύσεις ορίζονται τακτικότατα και μάλιστα σε χρόνο μικρότερο του προβλεπόμενου από το καταστατικό.
Θεωρούμε, ότι τα όσα ακούγονται κινούνται στην τροχιά της παραπληροφόρησης και έχουν ως στόχο αφενός να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου Ρεθύμνου και γενικότερα της δημόσιας υγείας και αφετέρου να σπιλώσουν και να απαξιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα την περίοδο που διακυβεύονται σημαντικά κοινωνικά, και όχι μόνο κοινωνικά, ζητήματα.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ