ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε προηγούμενο δελτίο τύπου της 28/11/13 είχαμε κάνει αναφορά στο σχέδιο μεταφοράς των οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ . Σε συνάντηση μας τότε με το διοικητή του νοσοκομείου μας διαψεύστηκαν οι τότε αναφορές ως ανυπόστατες φήμες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Να που τώρα το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στο τέλος της προηγούμενης επιβεβαιώνει με το πλέον ηχηρό τρόπο την αναφορά μας. Δυο οδηγοί από το νοσοκομείο Ρεθύμνου τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται 2 θέσεις εργασίας που έχουν σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Πρώτα από όλα, όπως και παλαιότερα έχουμε αναφέρει, οι οδηγοί αποτελούν αναπόσπαστα μέλη του συνεργείου εξωτερικών αιμοληψιών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας. Η μη διενέργεια εξωτερικών αιμοληψιών ασκών αίματος θα στερήσει από την Αιμοδοσία σε ετήσια βάση 1500-2000 μονάδες αίματος. Μεταφέρουν το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Μεταφέρουν το τεχνικό προσωπικό προς τα Κέντρα Υγείας του Νομού για επίλυση βλαβών. Μεταφέρουν φάρμακα και εφοδιάζουν με υλικό τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.
Η επιχειρούμενη μετακίνηση τους προς το ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθούν είναι πρόσχημα. Εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης για ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στο Νοσοκομείο μας δεν περισσεύει κανείς.
Καλούμε τους συνάδελφους σε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 4/4 από 10-13 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να αποστείλει, ενώπιον μας, έγγραφο στη διοίκηση της ΥΠΕ και στο Υπουργό Υγείας όπου αφενός να τονίζεται ότι το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε σημαντικές λειτουργίες του ο σημαντικός ρόλος των οδηγών για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και αφετέρου ότι δεν θα προχωρήσει σε ενέργειες που θα τους θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμοτητας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ