3ωρη στάση εργασίας , την Τρίτη 11 Αυγούστου από τις 9.00 έως τις 12.00 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας 10πμ στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όλοι στην 3ωρη στάση εργασίας , την Τρίτη 11 Αυγούστου από τις 9.00 έως τις 12.00 το πρωί

και την παράσταση διαμαρτυρίας 10πμ στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τις εξοντωτικές εργασιακές συνθήκες, που επιβάλει η εντεινόμενη αντιλαϊκή πολίτικη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα, των ασθενών και των εργαζομένων, στην προοπτική της πραγματικής ρήξης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα συμφέροντα των αγορών.
Η κυβέρνηση του 3ου μνημονίου νομοθετεί και συνεχίζει να ψηφίζει τα νέα σκληρά και βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά νομοσχέδια. Ετοιμάζει νέο μισθολόγιο περικοπών στο Δημόσιο, νέα αξιολόγηση, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Καταργεί θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και προωθεί νέες περικοπές στις συντάξεις. Ψήφισαν και ψηφίζουν νέα χαράτσια, νέους φόρους, κατασχέσεις σπιτιών, μισθών, συντάξεων. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Ξεπουλάνε ό,τι δημόσιο έχει απομείνει.
Στο νοσοκομείο η ανυπόφορη κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη. Οι τεράστιες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού προσωπικού και η στελέχωση κάτω από το όριο ασφαλείας, μεγαλώνουν. Με το σταγονόμετρο οι άδειες των εργαζομένων, δεκάδες τα χρωστούμενα ρεπό στον καθένα. Πλήρης εντατικοποίηση, η εξουθένωση των εργαζομένων, που με το φιλότιμό τους προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών. Καθεστώς οι απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες μηνών. Στο κόκκινο η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αδύνατη η κάλυψη των βασικών αναγκών.
Η προσπάθεια της διοίκησης με έγγραφο της, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του υπουργείου υγείας και της ΔΗΠΕ Κρήτης, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούν οι σοβαρότατες χρόνιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού «εκ των ενόντων», με μετακινήσεις και μείωση του προσωπικού ανά βάρδια δεν μας βρίσκει σύμφωνους. και την καλούμε να ακυρώσει την απόφαση της για την μετακίνηση της νοσηλεύτριας από το μαιευτικό. Το πρόβλημα των ελλείψεων αφορά όλα τα τμήματα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την άμεση πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.
Η μείωση του προσωπικού ανά βάρδια την στιγμή που ξέρουμε ότι σχεδόν όλα τα τμήματα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, και «η τακτική των “μπαλωμάτων” με μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα δεν λύνει τα προβλήματα, αντίθετα τα διαιωνίζει, απορρυθμίζει αυτά που έχουν στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μια στοιχειώδη λειτουργία και στρέφει τους εργαζόμενους του ενός τμήματος απέναντι στους εργαζόμενους του άλλου, αποκρύβοντας τους έτσι την πραγματική αιτία της έλλειψης του προσωπικού που είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕE και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος. Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουμε, της διεκδίκησης και του αγώνα. Καλούμε το λαό του Ρεθύμνου, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους συνταξιούχων, τους λαϊκούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό μας, να παλέψουν μαζί μας για:
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• Μονιμοποίησή των συνάδελφων επικουρικών που εργάζονται στο νοσοκομείο και οι συμβάσεις τους παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς επίσης και κατάργηση των δουλεμπορικών εργολαβικών συνεργείων και μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτά.
• Όχι στο νέο μνημόνιο-συμφωνία κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.
• Διαγραφή του χρέους.
• Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, Υγεία για όλους.
• Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (Ε.Σ.Α.Ν. ΑΕ) και κάθε επιχειρηματικής δράσης.
• Έκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα, φάρμακα, επισκευές και συντήρηση μηχανημάτων.
• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, εφημεριών, υπερωριών, ΕΣΠΑ κλπ.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Ο σύλλογος εργαζομένων θα δώσει όλες του τις δυνάμεις , ώστε η υπόθεση της Υγείας να γίνει υπόθεση όλου του Ρεθεμιώτικου λαού, αντιπαλεύοντας την χρεοκοπημένη πολιτική της ΕΕ, διεκδικώντας την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών, απαιτώντας την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Μπροστά στην πλήρη χρεωκοπία των αυταπατών της «εντός των τειχών διαπραγμάτευσης» οι εργαζόμενοι θα αντιπαρατάξουμε τη δύναμη, που ακόμη δεν χρησιμοποιήσαμε όπως πρέπει. Τη δύναμη του δικού μας αποφασιστικού αγώνα, για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των αγορών. Ένα αγώνα που δεν θα εκταμιεύεται στο χιλιοπαιγμένο τέχνασμα του να αλλάζει απλά ο Μανολιός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αύγουστος 2015