Απεργιακό κάλεσμα του Προέδρου για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδελφισσες -Συνάδελφοι

Την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Η Πανεργατική Απεργία είναι ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά. Να δείξουμε τη δύναμη μας στους εχθρούς μας: τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξει, να βελτιωθεί η ζωή μας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Απαιτεί θυσίες και αντοχή από όλους μας.
Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η λύση δε βρίσκεται:
 στο δρόμο του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης που καλλιεργούν οι ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία
 στη διάσπαση των εργαζομένων σε σωματεία ανά κατηγορία ή ειδικότητα, που διευκολύνουν το «διαίρει και βασίλευε» και εμποδίζουν την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων.
 στην Ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση ούτε στην υγιή Επιχειρηματικότητα και τα ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς σύγκρουση με τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τη στρατηγική της Ε. Ε., δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν.
Η λύση βρίσκεται:
 στην ενίσχυση του Ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
 στους αγώνες με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε γραμμή ρήξης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, στην κοινή δράση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες.
Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
 ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις. Να καταργηθούν οι Νόμοι για την Ε.Σ.ΑΝ. και την Αξιολόγηση.
 ΟΧΙ στο Νέο Μισθολόγιο. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα!
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα κατάρτισης.
 Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα!
 Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους.
Αγωνιζόμαστε για να πάψει η υγεία να είναι εμπόρευμα, που πουλιέται είτε από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις ΜΚΟ είτε από το ίδιο το κράτος. Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σας καλώ να διαδηλώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους
στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο στις 10 π.μ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Δαμιανάκης Γεώργιος