Ανακοίνωση για τις απλήρωτες, δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές και κάλεσμα για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11 ΙΟΥΝΗ, στο Δημαρχείο στις 7:30μμ.

Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στο Studio Rethymno 980 και την εκπομπή «Διάφανη Πόλη» για τις απλήρωτες οι δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες ) των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας από την αρχή του χρόνου.

Για άλλη μια φορά μένουν απλήρωτες οι δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες ) των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα Κ. Υγείας από την αρχή του χρόνου, παρά τις αλλεπάλληλες δημόσιες δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ότι οι δικαιούχοι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το αργότερο ως τις 27 του Μάη τα δεδουλευμένα τους. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να συνεχίζεται ο εμπαιγμός και αυτή η ελάχιστη αμοιβή που έχουμε κερδίσει με πολύ κόπο και ξενύχτι, δουλεύοντας συνεχόμενα χωρίς ρεπό και άδειες, να μην καταβάλλεται έγκαιρα και να μας την χρωστούν.

Δυστυχώς, προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και της προηγούμενης είναι τα 8 δισεκατομμύρια σε τέσσερις μήνες για πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ, τα 500εκ δολάρια στα «εξοπλιστικά προγράμματα» του ΝΑΤΟ, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι η υγεία και οι εργαζόμενοι της.

Συγκυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια, προκειμένου να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν, για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

  • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών υπερωριών, νυχτερινών, σαββατοκύριακων και αργιών από Ιανουαρίου 2015 έως σήμερα, καταβολή των εφημεριών  του Δεκεμβρίου στον Αξονικό και την ΜΤΝ. Αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε χωρίς καθυστέρηση να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους επόμενους μήνες.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών και των συντάξιμων απωλειών που είχαμε από το 2009 και μετά. Να επανακαταβληθεί ο 13ος, 14ος μισθός και σύνταξη. Αυτή να είναι η βάση για περαιτέρω αυξήσεις. Κατάργηση της σύνδεσης του μισθού με το βαθμό, με την αξιολόγηση, τη παραγωγικότητα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Να πάρει το προσωπικό τα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες.
  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

    Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για κατάργηση της απληρωσιάς των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα , δίνουμε απάντηση με την μαζική συμμετοχή μας, στα δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε όλη την Ελλάδα, στο Ρέθυμνο, στο Δημαρχείο στις 7:30μμ

Το ΔΣ