Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη Υγείας στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη Υγείας στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

            Ο σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εκφράζει τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας στην αντιπεριφέρεια το περασμένο Σάββατο.

          Παρά την εκρηκτική κατάσταση, τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, μέσων και υλικών. Παρά την τρομερή υποβάθμιση και τους αποκλεισμούς χιλιάδων από το δημόσιο σύστημα υγείας, ο αναπληρωτής  υπουργός αποδείχτηκε….. ιδιαίτερα ομιλητικός σε γενικολογίες και διακηρύξεις αλλά στα συγκεκριμένα αιτήματα και ελλείψεις απέφυγε συστηματικά και την παραμικρή δέσμευση.

          Κάνοντας καθαρό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αναπλήρωση των απωλειών για το σύστημα υγείας και το λαό, που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια, ο κ υπουργός κινήθηκε στην πεπατημένη των προκατόχων του. Ισχυρίστηκε πως χρήματα δεν υπάρχουν αλλά θα κάνουν πολλά χωρίς χρήματα. Αλλά χωρίς χρήματα το μόνο που μπορούσε να σερβίρει είναι αέρας κοπανιστός περί δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, εντιμότητας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης κλπ. Όμως με αυτά κανένα από τα κενά δεν μπορεί να καλυφτεί και κανένας άρρωστος δεν πρόκειται να θεραπευτεί.

          Δεν παρέλειψε βέβαια ο κ υπουργός να διαχωριστεί ευθέως από την απαίτησή μας για αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας, επαναλαμβάνοντας τις θεωρίες του ΠΑΣΟΚ περί συμπληρωματικού και δήθεν αναγκαίου ιδιωτικού τομέα στην υγεία, που είναι η πέτρα του σκανδάλου για να συρρικνώνεται και να αποδιοργανώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

          Ο κ υπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφτούν πως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και οι λαϊκές οικογένειες, που έχουν ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, έχουμε χορτάσει από τέτοιου είδους επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις. Δεν αντέχουμε άλλο την αναμονή και τις διακηρύξεις. Ούτε μπορούμε να συμβιβαστούμε, γιατί θεωρούμε ότι τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην υγεία δε λύνονται με ασπιρίνες, με τις παροχές φτωχοκομείου και με κάποια ψίχουλα, που ούτε και για αυτά δεσμεύτηκε.

           Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων. Να αγωνιστούμε για να έχουν όλοι χωρίς εξαίρεση πλήρεις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας – φαρμάκων από το Δημόσιο, χωρίς καμία πληρωμή.

ΤΟ  ΔΣ