Η απλήρωτη δουλειά το σήμα κατατεθέν της διοίκησης του νοσοκομείου και της πολιτικής που εφαρμόζει.

Ρέθυμνο Χριστούγεννα του 2014

Ενημερωτικό σημείωμα του πρόεδρου για τις πρόσθετες αμοιβές.
(Σάββατα – Κυριακές –Νυχτερινά –Αργίες, κλπ).

Την «δόξα» του εργολάβου που άφησε απλήρωτες χριστουγεννιάτικα τις καθαρίστριες ζήλεψαν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου.
Για άλλη μια φορά και παρά την επίμονη προσπάθεια μου ως πρόεδρου του συλλόγου με παρεμβάσεις, και τις διαβεβαιώσεις που έλαβα δεν καταβληθήκαν Χριστουγεννιάτικα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ούτε το ένα μικρό μέρος από τις πρόσθετες άμειβες που μας οφείλουν, δηλ. του μηνός Οκτωβρίου. (Σάββατα – Κυριακές –Νυχτερινά –Αργίες, κλπ).
Συγκεκριμένα, όλο το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος παρακολουθεί το θέμα και πιέζει να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να πάει το ένταλμα πληρωμής στον επίτροπο για υπογραφή όπως και μας  διαβεβαίωσαν ότι έγινε. Την Τρίτη το μεσημέρι 23/12/2014 σε προσωπική συνάντηση με τον επίτροπο με ενημέρωσε ότι όλα τα εντάλματα πληρωμής που το νοσοκομείο του είχε φέρει μέχρι εκείνη την στιγμή τα είχε υπογράψει. Στην συνέχεια την Τετάρτη το πρωί 23/12/2014 στις 8πμ και μετά την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου, (Προέδρου και της Αν. Γραμματέα) στην διοίκηση, διατυπώσαμε το εύλογο ερώτημα γιατί αφού έχει υπογραφεί το ένταλμα δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι;  Μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα είναι στο τελικό στάδιο και μας παρέπεμψαν στον Ταμία του Νοσοκομείου. Ο ταμίας δεσμεύτηκε ότι «εντός της ημέρας θα πιστώσει τους λογαριασμούς» για να μπορούμε να εισπράξουμε τα χρήματά μας.
Η συνέχεια είναι γνωστή την ζήσαμε όλοι όταν προσπαθήσαμε να εισπράξουμε από το ΑΤΜ έστω και την ημέρα των Χριστουγέννων αυτή την ελάχιστη αμοιβή που έχουμε κερδίσει με πολύ κόπο, και που αυτές τι ήμερες έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όλοι μας.
Αυτά είναι τα γεγονότα τα συμπεράσματα είναι δικά σας.
Συνάδελφοι-σες .
Η διοίκηση του Συλλόγου μας θα συνεχίσει να διεκδικεί την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου αλλά και του Ιουνίου, που η διοίκηση καθυστερεί επικίνδυνα και δεν αποκλείεται να επιδιώκει να παραγράψει.
Η ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι τεράστια. Αλλά απέναντί μας δεν έχουμε μόνο τη διοίκηση. Έχουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που μας θέλουν υποταγμένους στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων και ομίλων. Έχουμε την πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις με εργαζόμενους που θα είναι φτηνοί και απλήρωτοι και οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται να είναι ένα ελάχιστο βασικό πακέτο και ακριβοπληρωμένες από τους ασθενείς.
Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση, είτε εργολαβικοί είτε απευθείας του Νοσοκομείου, βράζουμε στο ίδιο καζάνι της αντεργατικής πολιτικής. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, η απόρριψη του «διαίρει και βασίλευε», η οργάνωση όλων όσων εργάζονται στο Νοσοκομείο ανεξάρτητα της εργασιακής σχέσης και η ισχυροποίηση του Συλλόγου μας είναι όσο ποτέ  αναγκαία.
Να πάψουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε ανύπαρκτους από μηχανής Θεούς και σωτήρες. Να επενδύσουμε τις ελπίδες μας και για τα μικρά και για τα μεγάλα στις δικές μας δυνάμεις και στη δύναμη του εργαζόμενου λαού που «αν ξυπνήσει, μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ