Η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων για τις δικαστικές διεκδικήσεις.

       Ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα με αφορμή το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης του επιδόματος των 176 ευρώ ότι δεν πρέπει να δεχτεί να γίνει «ντίλερ» των δικηγορικών γραφείων.
Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει το δικαστήριο με επιστολή του μας αιτιολογεί το άσκοπο της δικαστικής διεκδίκησης και μας προτείνει να σταματήσουμε το δικαστικό αγώνα γιατί για το θέμα της διεκδίκησης των 176 ευρώ το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει βγάλει αρνητική απόφαση και αυτή ουσιαστικά αποτελεί δεδικασμένο και δεσμεύει κάθε δικαστήριο χαμηλότερης βαθμίδας να αποφασίσει διαφορετικά.
Όπως όλοι ξέρουμε πριν χρόνια διάφορα δικηγορικά γραφεία έκαναν άγραν πελατών δημοσίων υπαλλήλων, μέσω σωρείας άκαρπων δικαστικών διεκδικήσεων για να βγάλουν χρήματα, συνεπικουρούμενοι από τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καλλιέργησαν με αυτόν τον τρόπο τον εφησυχασμό και την αναμονή αντί να οργανώσουν ως όφειλαν τον αγώνα ενάντια στην μισθολογική εξαθλίωση που έχουμε υποστεί ως υγειονομικοί.
    Ποτέ τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες, και μόνο με κινηματική δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
Και σήμερα αν πράγματι θέλουμε να δώσουμε λύση στο ζήτημα, να μειωθούν έστω κατά τι οι απώλειες των 5 ½ μισθών που έχουμε χάσει τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία , θα πρέπει με συλλογικό αγώνα να απαιτήσουμε να δοθεί πολιτική λύση με ανάκτηση όλων των μισθολογικών και των συντάξιμων απωλειών των τελευταίων χρόνων.
Ο σύλλογος εργαζομένων παίρνοντας υπ όψιν τα παραπάνω αποφάσισε :
 Να επικοινωνήσουμε με τον Δικηγόρο που έχει από παλιά αναλάβει την δικαστική διεκδίκηση των 176 ευρώ κ. Σταυρακάκη και να του ζητηθεί να ολοκληρώσει την διαδικασία της δίκης με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι έχει λάβει και την αμοιβή του για αυτό.
 Καμία γραφειοκρατική εμπλοκή του Συλλόγου με τα δικηγορικά γραφεία γιατί αυτό είναι υποχρέωση των ίδιων των γραφείων που πρέπει να αναλαμβάνουν με δικό τους προσωπικό να διεκπεραιώνουν τα διαδικαστικά των δικαστικών διεκδικήσεων ( εισπράξεις με έκδοση αποδείξεων, παραλαβή αιτήσεων , εξουσιοδοτήσεων κλπ) για αυτό εξάλλου και πληρώνονται από τους συναδέλφους. Το αντίθετο θεωρούμε ότι θα ενίσχυε την άποψη ότι για άλλη μια φορά επιχειρείται ο εμπαιγμός των συναδέλφων και από την σημερινή διοίκηση του συλλόγου.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά από την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποφασίσει να χορηγήσει τα 176 ευρώ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
 Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να εμπλακεί σε μακροχρόνιες δικαστικές διεκδικήσεις με αμφίβολο αποτέλεσμα ας το κάνει με ατομική του ευθύνη.
Βέβαια με αυτές τις πρακτικές καλλιεργείται η αναμονή, η αδράνεια, η καθυστέρηση που με την σειρά τους δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση, μας.
    Πιστεύουμε ότι η λύση των σοβαρών προβλημάτων μας εξαρτάται από τη δική μας συλλογική δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από ένα Ταξικό, μαζικό και αγωνιστικό Σύλλογο των εργαζομένων.
Αυτός είναι ο μονόδρομος για όλους μας για να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουμε όλα αυτά που χάσαμε το προηγούμενο διάστημα , και για να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας .