ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρέθυμνου, καταγγέλλει τα μέτρα αντεκδίκησης , τρομοκρατίας, και τις απολύσεις στις Επιχειρήσεις, Φροντιστήρια ΝΤΑΚΑΚΗΣ και ΗΝΩΜΕΝΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ , σε βάρος των εργαζομένων γυναικών που απέργησαν στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 16-7-2013 , που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κόντρα στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα του νέου πολυνομοσχεδίου.
Προκαλεί οργή και αγανάκτηση το γεγονός ότι παρά τα όχι μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία , οι εργοδότες επιλέγουν να τσακίσουν τους εργαζόμενους που παρά την οικονομική τους ανάγκη, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια , παίρνουν μέρος στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής βαρβαρότητας και των αλλεπάλληλων μνημονίων.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και αφάνταστες θυσίες . ΄Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να αξιοποιούν την κρίση και το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο για να ξεμπερδεύουν με αυτό, για να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου, είναι βαθιά γελασμένοι.
Θα έχουν απέναντί τους το σύνολο του εργατικού κινήματος και των εργαζομένων .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– Να ανακληθούν όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που απέργησαν.
– Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους , με τουλάχιστον όσα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα , απέμειναν στους εργαζόμενους από τη βάρβαρη επίθεση που εδώ και χρόνια δέχονται.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
– τους εργαζόμενους και όλο το Ρεθεμνιώτικο λαό να καταδικάσει αυτές τις
πρακτικές και να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις εργαζόμενες που απολύθηκαν.
– Να ισχυροποιήσουν τα σωματεία τους και τις συλλογικές τους οργανώ-
σεις για κάθε περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας , για κάθε άμεση ή έμμεση καταστρατήγηση του δικαιώματος στη συλλογική οργάνωση και την απεργία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Κοτσώνας Παναγιώτης Δαμανάκης Γεώργιος