Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πραξικοπηματική κίνηση ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Καταγγελία
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πραξικοπηματική κίνηση ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
O Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου καταδικάζει την πρωτοφανή πραξικοπηματική κίνηση, των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού – ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ – (συνεπικουρούμενοι από τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» στηρίζεται κυρίως από δυνάμεις της πρώην ΠΑΣΚ – ΟΤΑ), στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ είπαν, ενάντια στο ίδιο το καταστατικό, ότι δε θα εφαρμόσουν απόφαση του 35ου Συνεδρίου της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, πηγαίνοντας ενάντια στο ίδιο το καταστατικό της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Η απόφαση του Συνεδρίου όριζε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο το β’ εξάμηνο του 2014 και διατύπωνε τη δέσμευση να προτείνει σε αυτό την αλλαγή του άρθρου 4 του καταστατικού, έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα εγγραφής στις δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρονικό διάστημα στην εργασία.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αδιαφόρησαν για την απόφαση του Συνεδρίου, με προφανή στόχο να συνεχίσουν να κρατάνε έξω από τα συνδικάτα τους συμβασιούχους κάθε είδους, τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Έτσι προσπαθούν να τους εμποδίσουν να αναπτύξουν κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εμποδίζουν να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Τους εμποδίζουν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά στοιχειώδη δικαιώματα (μισθολογικά, ασφάλιση κ.ά.). Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος αυτών των συνδικαλιστικών δυνάμεων, να προστατέψουν τις κυβερνήσεις από τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Η στάση και των τριών δείχνει ότι θέλουν αποδυναμωμένα συνδικάτα και οι όποιες αγωνιστικές κορόνες είναι για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, ως δεκανίκια του κεφαλαίου, ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων.
O Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καταγγέλλει την αντικαταστατική και διασπαστική στάση των συνδικαλιστικών αυτών δυνάμεων.
Ρέθυμνο 4/12/2014
Το ΔΣ