Παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11:00 πμ.

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Αρνητικός παραμένει ο συσχετισμός και σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μετά και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επανεκλέχτηκε, θα πορευτεί στο δρόμο της εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, για να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θα υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ που αφορούν ανατροπές στην Υγεία – Ασφαλιστικό – Εργασιακά – Φορολογικά.
Απέναντι σε αυτήν την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στο προσκήνιο, να συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, να μην την νομιμοποιήσουμε, να μην την αποδεχτούμε, να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της. Η κυβερνητική προσπάθεια για την ψήφιση και υλοποίηση των εφαρμοστικών μνημονιακών μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία και των εργαζομένων σε αυτά είναι μεγάλα και πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουμε την λύση τους.
Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
o Τα ΔΣ των σωματείων να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απόλυσης των συναδέλφων μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και βέβαια συνολικά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία.
o Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11:00 πμ.
o Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.
o Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.
Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για αναμονή. Χρειάζεται άμεσα να οργανωθεί η πάλη για να εμποδιστούν τα μέτρα που σχεδιάζουν και άμεσα θα επιχειρήσουν να ψηφίσουν.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καλεί όλους τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα για:
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
• Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζομένων επικουρικών, συμβάσεων, ΕΣΠΑ, εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία κλπ.
• Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών, τμημάτων των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας. Επαναλειτουργία των κλειστών κρεβατιών στην ΜΕΘ, χειρουργεία, της ουρολογικής κλινικής, των μαγειρείων, των πλυντηρίων, κλπ. Καμία απόλυση εργαζομένου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.