ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το δημόσιο σύστημα υγείας αντιμετωπίζεται ως «περιττό δημοσιονομικό βάρος» και  μεθοδευμένα βάλλεται από τις πλέον νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Με το επιχείρημα ότι ο τομέας της δημόσιας υγείας πρέπει να καταστεί ‘’βιώσιμος’’, δηλαδή οικονομικά αποδοτικός (λες και πρόκειται για επιχείρηση !!!),  η κυβέρνηση  μειώνει το κόστος υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6% , συγχωνεύει και καταργεί νοσοκομεία, καταργεί 770 μονάδες, τμήματα του Ε.Σ.Υ, καταργεί ολόκληρους κλάδους, θέτει σε κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας 2500 υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, διαδικασία που οδηγεί και σε απολύσεις. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα η οποία θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα Υγείας.

Πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, γιατί θα είναι καταστροφή για ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν ή που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.

Καλούμε όλους τους Υγειονομικούς, τους φορείς και τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν μαζικά στη απεργιακή κινητοποίηση, στις 24/7/2013 ημέρα Τετάρτη για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Αγωνιζόμαστε για :

· Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

· Ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας.

· Έκδοση Νέων Οργανισμών χωρίς περικοπές θέσεων – συγχωνεύσεις – καταργήσεις μονάδων Υγείας Πρόνοιας

· Οργανική κάλυψη των υπηρετούντων εργαζόμενων και την περιγραφή κενών για την πρόσληψη του αναγκαίου Μόνιμου προσωπικού.

· OYΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.

· Ανατροπή της Κυβερνητικής πολιτικής Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων.

· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ

Την ημέρα της απεργίας, το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. Στις 10 π.μ. ΟΛΟΙ στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου