Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου στην διοίκηση του ιδρύματος.

980_LOGOAUDIO. Σύλλογος εργαζομένων για στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου στην διοίκηση του ιδρύματος στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας. Εκθέσαμε τα προβλήματα και ενημερωθήκαμε από τον διοικητή ότι έχει κάνει ενέργειες για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων για τα οποία βέβαια, δεν έχει δοθεί καμία λύση μέχρι στιγμής.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας του Συλλόγου μπήκαν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και έχουν ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις εξοντωτικές συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζεται να εργάζεται το προσωπικό και της πολιτικής η οποία υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της υγείας.
Το  νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης «ασφυκτιά» μέσα στη δίνη των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών, αναλώσιμων, εξοπλισμού. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι το βασικό πρόβλημα. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι στις απαιτήσεις νοσηλείας των ασθενών, το προσωπικό μειώνεται συνεχώς, υπάρχει αδυναμία να πάρει το προσωπικό ρεπό και άδειες με αποτέλεσμα να εξουθενώνετε καθημερινά. Η μη πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών, Σαββατοκύριακων, αργιών και εφημερίων, αποτελούν βραχνά για τους εργαζόμενους. Από την αρχή του έτους έχουν καταβληθεί μόνο δύο μήνες στους εργαζόμενους που εργάζονται με αυταπάρνηση σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα να διεκδικήσουμε μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη το Ρέθυμνο.