Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου για τις απλήρωτες καθαρίστριες.

aplirotes

Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου για τις απλήρωτες καθαρίστριες.

Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον Διοικητή κ Ξυπολυτά έκανε την Τετάρτη 26 του Νοέμβρη το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων απαιτώντας να διερευνηθούν από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου οι καταγγελίες που έφτασαν στο σύλλογο για παραβίαση τις σχετικής σύμβασης από την εργολαβική εταιρία καθαρισμού. Συγκεκριμένα οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες εδώ και πάρα πολλούς μήνες. σε αρκετές από αυτές, η εργολαβική εταιρεία να τους χρωστάει από τον Ιούλιο, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις. Είναι φανερό ότι η εταιρεία παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ και η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας έχει καταγράψει παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και έχει παρέμβει και στο παρελθόν.
Ζητήθηκε η παρέμβαση του Διοικητή για να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή στα δεδουλευμένα των εργαζομένων απλήρωτων καθαριστριών απευθείας από το νοσοκομείο.
Γίνεται φανερό ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων που εφαρμόζουν οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Πρόσθετο αποτέλεσμα είναι η υπερβολική επιβάρυνση των οικονομικών των νοσοκομείων.
Η απλήρωτη εργασία δεν περιορίζεται μόνο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι μεγαλοεργοδότες – αποθρασυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης και με το πρόσχημα της κρίσης – παραβιάζουν συλλογικές συμβάσεις, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, προχωρούν σε συνεχείς απολύσεις.
Η Διοίκηση του Συλλόγου πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση που έχει πάρει για την εγγραφή των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία στο σωματείο για να μην είναι ακάλυπτοι απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις απλήρωτες καθαρίστριες. Αφορά όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Γιατί όλοι είμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, που κόβει μισθούς, τις αμοιβές των δεδουλευμένων υπερωριών, επιδόματα. συντάξεις. Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών των νοσοκομείων – πλην της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι γνωρίζει το πρόβλημα με την εργολαβική εταιρεία και υποσχέθηκε ότι θα λυθεί σύντομα με τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των καθαριστριών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να συμπαραταχθούν μαζί μας για να διεκδικήσουμε μαζί:
• Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες του συνεργείου, και των χρωστούμενων δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών και νυκτερινών του μονίμου προσωπικού.
• Να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους.
• Λήψη άμεσων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
• Καμία απόλυση.

Οριστική λύση είναι να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν απευθείας οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το ΔΣ του Συλλόγου